Het programma van LIMES academy is opgebouwd uit een leergang van 5 kennissessies samen met verschillende relevante workshops. Bekijk hier het totaaloverzicht van de vaste seminars en workshops. De verschillende seminars en workshops kunnen gemakkelijk onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. In het programma wordt per seminar aangegeven of de onderwerpen aansluiten op uw functie.

Omdat wij onze kennis voor iedereen toegankelijk willen maken worden alle seminars en workshops kosteloos aangeboden en hoeft u zich alleen maar online aan te melden. Dit kunt u doen door middel van de aanmeldbutton op de pagina van het desbetreffende seminar of workshop. Bekijk hieronder de actuele seminars en workshops.

Elke paar weken voegen wij seminars en workshops toe, waarbij er ook nieuwe onderwerpen kunnen verschijnen! Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Laden Evenementen

Fiscaliteit, payroll en pensioen in internationaal verband

Een internationale tewerkstelling heeft fiscale gevolgen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Vragen die in dit seminar aan de orde komen zijn onder andere: in welk land moet belasting worden betaald over het loon? Waar is dit van afhankelijk? Wie is degene die actie moet nemen? Welke gevolgen hebben de beslissingen die genomen worden door Operations en Finance? Maakt het iets uit of een persoon een ‘reguliere’ werknemer is of een bestuurder? Wat zijn de dwarsverbanden met corporate tax? Tijdens dit seminar worden deze vragen beantwoord en zal het cruciale belang van goede communicatie en interactie tussen HR, Payroll, Operations en Finance worden aangetoond. Daarnaast komt de 30% regeling aan de orde.

“Ik probeer deelnemers enkele tools mee te geven, waarvan het handig is om deze paraat te hebben, zodat ze in staat zijn zaken te signaleren die potentieel de aandacht behoeven.” Spreker: Martin van Harten

De internationale tewerkstelling voor uw werknemer is geregeld, het contract is getekend en het fiscale plaatje is doorgenomen. Maar hoe moet u de Nederlandse loonadministratie van deze werknemer inrichten als het salaris (geheel of deels) in het buitenland wordt belast? Wat is eigenlijk een schaduw-payroll? En hoe zit het met uw inhoudingsplicht voor naar Nederland uitgezonden werknemers? Hoe verwerkt u de bijdragen aan een buitenlands sociaal zekerheidsstelsel? En wat zijn de gevolgen en uitdagingen met betrekking tot de pensioenregeling van de uitgezonden werknemer?

Tijdens dit seminar lichten wij toe hoe u ervoor kunt zorgen dat u compliant bent en de internationale tewerkstelling tot een succes kan brengen.

Dit seminar is interessant voor mensen met een functie in: HR, C&B, Global Mobility, Payroll, Operations en Finance.

Sprekers

Frank Mélotte, LIMES international

Walter de Mos, Aon

Lees hier meer over de sprekers

Programma:

09:30 – 10:00  Ontvangst

10:00 – 11:30  Fiscale aspecten van grensoverschrijdende arbeid

11:30 – 12:00  Pauze

12:00 – 13:00  Dwarsverbanden met Operations en Finance

13:00 – 13:30  Lunch

13:30 – 15:00  Payroll in internationaal verband

15:00 – 15:30  Pauze

15:30 – 16:30  Pensioen in internationaal verband

16:30 – 17:00  Afsluiting en borrel

 

Interesse in dit seminar? Om te kunnen deelnemen aan dit seminar dient u zich aan te melden.

 

Aanmelden