Het programma van LIMES academy is opgebouwd uit een leergang van 4 kennissessies samen met verschillende relevante workshops. De verschillende seminars en workshops kunnen gemakkelijk onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. In het programma wordt per seminar aangegeven of de onderwerpen aansluiten op uw functie.

Omdat wij onze kennis voor iedereen toegankelijk willen maken worden alle seminars en workshops kosteloos aangeboden en hoeft u zich alleen maar online aan te melden. Dit kunt u doen door middel van de aanmeldbutton op de pagina van het desbetreffende seminar of workshop. Bekijk hieronder alle seminars en workshops.

LIMES academy 2020
De eerste seminars en workshops voor 2020 worden binnenkort gepubliceerd.
Wilt u op de hoogte blijven van het programma voor 2020, schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Internationale sociale zekerheid en verzekeringen

Bij internationale tewerkstellingen speelt sociale zekerheid een belangrijke, vaak onderschatte rol. Waar is de werknemer sociaal verzekerd? Is het mogelijk sociale zekerheid in het land van herkomst voort te zetten? Welke formaliteiten moeten worden vervuld? Wat gebeurt er als de werknemer medische zorg nodig heeft tijdens de tewerkstelling in het buitenland? Loopt de AOW-opbouw bij werken in het buitenland door? Kortom, zijn uw werknemers bij tewerkstelling in het buitenland nog wel correct sociaal verzekerd? Tijdens dit seminar lichten wij aan de hand van praktijkvoorbeelden toe wat u in welke situatie kunt of moet doen.

“De deelnemers worden bewust gemaakt van eventuele valkuilen binnen internationale tewerkstelling. Wanneer bijvoorbeeld in een ander land dan waar de werknemer verzekerd is, de verzekeringspremies worden afgedragen, is de werknemer feitelijk niet meer sociaal verzekerd.” Spreker: Jaap Spierenburg

Dit seminar is interessant voor onder andere: Global Mobility managers,  HR/C&B managers, Salarisadministrateurs en medewerkers van financiële afdelingen.

Sprekers

Jaap Spierenburg

Michel Teunisse

Lees hier meer over de sprekers

Programma:

12:30 – 13:00  Ontvangst met lunch

13:00 – 13:15  Introductie

13:15 – 14:45  Internationale sociale zekerheid

14:45 – 15:15  Pauze

15:15 – 16:45  (Expat) verzekeringen

16:45 – 17:30  Afsluiting en borrel

 

Interesse in dit seminar? Om te kunnen deelnemen aan dit seminar dient u zich aan te melden.

 

Aanmelden