Het programma van LIMES academy is opgebouwd uit een leergang van 5 kennissessies samen met diverse relevante workshops. Bekijk hier het totaaloverzicht van de vaste seminars en workshops. Dit jaar zullen er ook diverse nieuwe seminars en workshops voorbij komen.

Omdat wij onze kennis voor iedereen toegankelijk willen maken worden alle seminars en workshops kosteloos aangeboden en hoeft u zich alleen maar online aan te melden. Bekijk hieronder het programma.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe seminars en/of webinars? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Internationale sociale zekerheid, verzekeringen, arbeidsmigratie en -recht

Bij internationale tewerkstellingen speelt sociale zekerheid een belangrijke, vaak onderschatte rol. Waar is de werknemer sociaal verzekerd? Is het mogelijk sociale zekerheid in het land van herkomst voort te zetten? Welke formaliteiten moeten worden vervuld? Wat gebeurt er als de werknemer medische zorg nodig heeft tijdens de tewerkstelling in het buitenland? Loopt de AOW-opbouw bij werken in het buitenland door? Kortom, zijn uw werknemers bij tewerkstelling in het buitenland nog wel correct sociaal verzekerd? Tijdens dit seminar lichten wij aan de hand van praktijkvoorbeelden toe wat u in welke situatie kunt of moet doen.

“De deelnemers worden bewust gemaakt van eventuele valkuilen binnen internationale tewerkstelling. Wanneer bijvoorbeeld in een ander land dan waar de werknemer verzekerd is, de verzekeringspremies worden afgedragen, is de werknemer in dat land niet sociaal verzekerd.” Spreker: Jaap Spierenburg

Voordat uw buitenlandse werknemer in Nederland mag werken, moet mogelijk een vergunning aangevraagd worden. Weet u in welke gevallen u dit moet doen en wat de risico’s zijn als u dit niet doet? Kent u de valkuilen en kansen in de verschillende procedures? Betreft het een “overplaatsing binnen concernverband” of een kennismigrant? En bent u ook bekend met de verplichtingen die deze procedures voor u als werkgever met zich meebrengen?

Natuurlijk krijgt u ook te maken met de arbeidsrechtelijke gevolgen van internationale tewerkstellingen. Voor welke contractvorm kiest u? Met welke specifieke wetgeving moet u rekening houden? En hoe zit het met ontslag in internationale situaties? Wij gaan in op al deze vraagstukken en maken ruimte voor praktijkvragen.

“Dit seminar gaat over bewustwording van de vele haken en ogen binnen het immigratievak, het gaat namelijk om meer dan enkel een administratief proces. Mijn verwachting is dat men na deelname beter in staat is vooraf risico’s en kansen te zien van bepaalde keuzes en stappen.” Spreker: Wytske Wijnnobel

Dit seminar is interessant voor mensen met de volgende functies: Global Mobility managers, HR professionals, C&B managers en payroll medewerkers.

Sprekers

Jaap Spierenburg, LIMES international

Michel Teunisse, Aon

Wytske Wijnnobel, LIMES international

Jeff van Veen, Banning Advocaten

Lees hier meer over de sprekers


Programma:

09:30 – 10:00 Ontvangst

10:00 – 11:30 Internationale sociale zekerheid

11:30 – 12:00 Pauze

12:00 – 13:00 Verzekeringen

13:00 – 13:30 Lunch

13:30 – 15:00 Arbeidsmigratie

15:00 – 15:30 Pauze

15:30– 16:30 Internationaal arbeidsrecht

16:30 – 17:00 Afsluiting en borrel

 

Interesse in dit seminar? Om te kunnen deelnemen aan dit seminar dient u zich aan te melden.

 

Aanmelden