KENNIS DELEN

Voor de LIMES-professionals is gespecialiseerde kennis op het gebied van tax + global mobility een ‘life-line’. Bij LIMES international investeren we doorlopend in internationale kennis, dit vormt dan ook één van de dragende pijlers onder onze organisatie en dienstverlening. Om andere professionals mee te laten delen in deze kennis en om op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met onze organisatie, is er LIMES academy. Verschillende internationale onderwerpen die aan bod komen zijn: sociale zekerheid, arbeidsmigratie en -recht, fiscaliteit, payroll, pensioen en verzekeringen. Omdat wij onze kennis voor iedereen toegankelijk willen maken worden alle seminars en workshops kosteloos aangeboden en hoeft u zich alleen maar online aan te melden.

Tijdens verschillende seminars, workshops en in-house presentaties van dit kenniscentrum voeden we onder andere HR-professionals, salarisadministrateurs, advocaten en tax + global mobility managers met: actuele kennis, boeiende praktijkcases en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. De dynamische interactie met deelnemers maken de seminars en workshops van LIMES academy erg persoonlijk. Daarnaast zorgt het voor een continue afstemming van kennis op de dagelijkse praktijk en omgekeerd. Een niet te onderschatten factor hierbij zijn de uitgebreide netwerkmogelijkheden. De groepen zijn compact – doorgaans tot 15 deelnemers – waardoor er tijdens LIMES academy-sessies alle gelegenheid is voor collegiaal overleg. LIMES academy organiseert niet alleen sessies in Valkenburg (ZH), maar is ook actief in Eindhoven en Zwolle.

Kom meer te weten over LIMES academy in het nieuwste eMagazine.

LEES MEER

ONZE SEMINARS & WORKSHOPS

In het kort

Het programma van LIMES academy is opgebouwd uit een leergang van 5 kennissessies en een aantal relevante workshops. De verschillende seminars en workshops kunnen gemakkelijk onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. Seminars 1 t/m 4 worden dit jaar alleen in de vorm van een dagprogramma gepresenteerd, waardoor u een combinatie van twee seminars kunt volgen die naadloos op elkaar aansluiten. Hieronder vindt u beknopte beschrijvingen van elke seminar en workshop. Wij raden aan om ons programma goed in de gaten te houden, want elke paar weken voegen wij seminars en workshops toe, waarbij er ook nieuwe onderwerpen kunnen verschijnen!

Toch nog vragen? Mail gerust naar info@limesacademy.com

1. Internationale sociale zekerheid en verzekeringen

Bij internationale tewerkstellingen speelt sociale zekerheid een belangrijke, vaak onderschatte rol. Waar is de werknemer sociaal verzekerd? Is het mogelijk sociale zekerheid in het land van herkomst voort te zetten? Welke formaliteiten moeten worden vervuld? Kortom, zijn bij uw werknemers alle risico’s bekend en nog wel gedekt? Tijdens dit seminar lichten wij aan de hand van praktijkvoorbeelden toe wat u in welke situatie kunt of moet doen om deze risico’s te voorkomen.

2. Arbeidsmigratie en internationaal arbeidsrecht

Voordat uw buitenlandse werknemer in Nederland mag werken, moet mogelijk een vergunning aangevraagd worden. Weet u in welke gevallen u dit moet doen en wat de risico’s zijn als u dit niet doet? Kent u de valkuilen en kansen in de verschillende procedures? Betreft het een “overplaatsing binnen concernverband” of een kennismigrant? Wij gaan in op al deze vraagstukken en maken ruimte voor praktijkvragen.

3. Payroll en pensioen in internationaal verband

De internationale tewerkstelling voor uw werknemer is geregeld, het contract is getekend en het fiscale plaatje is doorgenomen. Maar hoe moet u de Nederlandse loonadministratie van deze werknemer inrichten als het salaris (geheel of deels) in het buitenland wordt belast? Wat is eigenlijk een schaduw-payroll? Tijdens dit seminar lichten wij toe hoe u ervoor kunt zorgen dat u compliant bent en de internationale tewerkstelling tot een succes kan brengen.

4. Fiscale gevolgen van grensoverschrijdende arbeid

Een internationale tewerkstelling heeft fiscale gevolgen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Vragen die in dit seminar aan de orde komen zijn onder andere: in welk land moet belasting worden betaald over het loon? Waar is dit van afhankelijk? Tijdens dit seminar worden verschillende vragen beantwoord en zal het cruciale belang van goede communicatie en interactie tussen HR, Payroll, Operations en Finance worden aangetoond. Daarnaast komt de 30%-regeling aan de orde.

5. Internationale actualiteiten Prinsjesdag

De (internationale) wet- en regelgeving met betrekking tot grensoverschrijdende arbeid is continu in beweging. Naar aanleiding van Prinsjesdag zetten wij de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen op een rij.

Workshop NL-BE

De (internationale) wet- en regelgeving met betrekking tot grensoverschrijdende arbeid is continu in beweging. In dit seminar vergelijken wij Nederland en België. Deze vergelijking wordt gedaan op de volgende onderwerpen: woonplaats, belastingheffing van werknemers en directiebeloningen, sociale zekerheid, payroll verplichtingen, compensatieregeling Nederland.

Workshop NL-DE

De (internationale) wet- en regelgeving met betrekking tot grensoverschrijdende arbeid is continu in beweging. In dit seminar vergelijken wij Nederland en Duitsland. Deze vergelijking wordt gedaan op de volgende onderwerpen: woonplaats, belastingheffing van werknemers en directiebeloningen, sociale zekerheid, payroll verplichtingen, compensatieregeling Nederland.

Workshop Payroll

Op de juiste manier omgaan met de payroll van werknemers vormt voor veel bedrijven een uitdaging. Dit geldt zowel in de situatie waarin werknemers naar het buitenland worden uitgezonden als de situatie waarin werknemers vanuit het buitenland naar Nederland komen. Enkele vragen waar werkgevers tegenaan lopen zijn onder anderen: ‘Krijgt de werknemer waar hij/zij recht op heeft?’ en ‘Hoe worden Tax Equalization en Hypo Tax afspraken gemaakt?’

Benieuwd naar wanneer de seminars & workshops plaatsvinden?

BEKIJK HET PROGRAMMA

LIMES academy @ home

LIMES academy biedt, ten tijde van de coronacrisis, LIMES academy @ home aan. Hieronder vindt u de verschillende onderwerpen die LIMES academy in de vorm van interactieve, online sessies aanbiedt.

1. BREXIT

2. 30%-regeling

3. Arbeidsmigratie

4. Btw

5. Thuiswerken in coronatijd

6. Ontslag in internationaal verband

7. Interactieve payrollsessie (Nederland)

8. Nederland – België (interactief)

9. Internationale actualiteiten Prinsjesdag

10. Pensioen

11. Nederland – Duitsland